7 zakone shume efektive per mesuesit qe perdorin teknologjine
May 25, 2020
Programet e trajnimit dhe percaktimit te analistit financiar
June 5, 2020

Aftesite me te kerkuara teknologjike

Aftesite me te kerkuara teknologjike qe ti perfshini ne rezyme dhe ne letren e motivimit

Ne momentin qe ju jeni duke kerkuar per pune dhe aplikoni ne nje vend te caktuar, rekrutuesit. Dhe kjo pavaresisht pozicionit qe ju kerkoni, gjithmone do te ju duhen keto aftesi. Shume pune tradicionale po dalin jashte funksionit per shkak se kerkohen gjithnje e me shume ato te cilat perfshijne teknologjine.

Cfare jane aftesite kompjuterike?

Vete nga emri duket e qarte por e verteta qendron se shume njerez jane te mbingarkuar nga zhvillimet e teknologjise me hapa te shpejte per te ditur tamam cfare nenkuptojne punekerkuesit me termin “aftesi teknologjike”.

Zakonisht ata kerkojne aplikante qe mund te perdorin programe specifike si: Adobe Illustrator ose WordPress. Gjithsesi zhvillime te reja teknologjike mund te ndikojne ndaj preferncave per te punesuarit.

Llojet e aftesive teknologjike

  • Produktivitet ne Software

Cdo profesionit zyre duhet te dije si te zoteroje disa nga aftesite bazike prodhuese ne software. Disa nga aftesite teknologjike me te njohura dhe me te perdorura se fundmi jane:

Microsoft Office

Microsoft Excel

Microsoft PowerPoint

Email Management

Information Management

Data Entry

Digital Calendars (Google, Outlook, etc.)

Instant Messaging

Video Conferencing

Cloud Backup Software (Dropbox Pro, Carbonite, etc.)

Social Media Management

  • Marketing digjital

Cdo biznes qe kerkon te rritet duhet auotmatikisht te rrise numrin e klienteve. Klientet po kerkojne gjithnje e me teper qe tu japin zgjidhje problemeve te tyre nga kerkimet online. Ne ditet e sotme, perpjekjet me te efektshme dhe me te matshme te marketingut ndodhin permes marketingut dixhital.

Marketingu dixhital perfshin gjithcka nga zhvillimi i faqes se web-it deri te menaxhimi i rrjeteve sociale dhe reklamat e paguara ne to. Aftesite ne rritje te kompjuterave per te mbledhur dhe renditur te dhena ju jep marketereve me shume opsione per nte targetuar klientet e tyre ideale.

Content Management Systems (CMS)

Cascading Style Sheets (CSS)

Automated Marketing Software

Digital Media

Email Marketing

Website Analytics

Search Engine Optimization (SEO)

Web Page Design

Social Media Management

KPI Software

  • Programim kompjuterik

Programimi kompjuterik perfshin krijimin, lancimin, ruajtjen dhe testimin e programeve kompjuterike dhe aplikacioneve. Ka nje numer te konsiderueshem pozicione punesh qe perfshijne zhvillime software sic jane zhvillues software, programues, arkitekt software, analist software, etj.

Qe te jeni te gatshem te krijoni ose te zbatoni programe kompjuterike, ju duhet te zoteroni nje numer te konsiderueshem aftesish teknologjike shpesh te njohur si aftesi kodimi. Ju duhet te jeni te gatshem te analizoni nevojat e perdoruesit dhe te krijoni aplikacione qe jane te dobishem per ta. Zakonisht duhet te jeni me te familjarizuar me gjuhe te ndryshme kodimi dhe teknologjite e web-it.

Aftesite qe lidhen me zhvillimin e software-it dhe hardware-it jane:

Automation Software

Software Programming

C

C++

CISC and RISC Architecture

Embedded Processor Hardware Design

Hardware Description Language (HDL)

Hardware Verification Tools and Techniques

HTML

Integrated Development Environments

Java

LabVIEW

Operating Systems

Memory Management

Open-source Software (OSS)

Python

PHP

UI/UX

Unix

XML

  • Graphic design

Aftesite e graphic design me te kerkuar qe po rriten dita dites jane:

Adobe Creative Cloud

Adobe Illustrator

Adobe InDesign

Adobe Photoshop

Art Design

CorelDRAW

Corel WordPerfect

Design

Desktop publishing

InDesign

Integrating Interactive Elements with Websites

Video Creation Software

  • Baza e te dhenave(Databases) dhe pyetjet

Aftesite me te perdorura per menaxhimin e bazes se te dhenave jane:

Data Analytics

Microsoft Excel

FileMaker Pro

Fortran

Hive

HQL

MATLAB

Numeracy

Object Oriented Database Management Systems (OODBMS)

Relational database management systems (RDBMS)

SAS

Spark

SPSS

Statistics

SQL

NoSQL

XML Database Management Systems

THINK SMART, WORK SMART