6 gjuhet e programimit me te paguara ne 2020
26 Shtator, 2019
Kurse dhe Trjanime ne Tirane
7 Shkurt, 2020
 

Sipas një studimi profesionet më të paguara të vitit 2019 në Europe janë :

Profesionistët e teknologjisë me setin e duhur të kualifikimeve kanë shumë mundësi në tregun aktual të punësimit. Pavarësisht nëse jeni një arkitekt i aplikacioneve ose një analist i sigurisë së të dhënave, pagat janë në rritje në shumë fusha të teknologjisë për shkak të kërkesës së madhe për specialistë të kualifikuar të IT.

Disa nga punët me pagat më të larta në IT, sipas një studimi të bërë nga Smart Center:

1.SEO / SEM Marketing
Search Engine Optimization (SEO) është bërë një domosdoshmëri për çdo kompani që dëshiron të gjendet në faqet e para internet. Një menaxher i SEO ka një listë të aftësive që vlerësohen shumë në industri. Edhe pse shumë ekspertë mund të krijojnë përmbajtje dhe madje edhe një strategji të përmbajtjes, përpjekjet e ekipit të përmbajtjes harxhohen të gjitha pa SEO-në e duhur. Nëse jeni të interesuar të bëheni një pasuri e komunitetit dixhital të marketingut, një rol i menaxherit SEO mund të jetë i duhuri për ju.

2.Mobile Development
Mobile Development janë zhvillues të programeve kompjuterike. Ata specializohen në teknologjinë celulare siç janë ndërtimi i aplikacioneve për Android të Google, iOS të Apple dhe platformat e Windows Phone të Microsoft. Për këtë arsye titujt e vendeve të punës për këtë lloj roli gjithashtu përfshijnë zhvilluesin Android dhe zhvilluesin iOS. Zhvilluesit e celularit (mobile) mësojnë gjuhët e programimit dhe mjedisin (environment) e zhvillimit të softuerit për platformën e tyre.
Aktualisht, ekzistojnë një mori platformash celulare, secila me gjuhën (et) e saj kryesore dhe mjedisin e zhvillimit (p.sh. Java për Android, Objektivi-C për iOS dhe C # për Windows Phone), por kjo është në një gjendje të ndryshimit të vazhdueshëm me ritmin e teknologjisë së re.

3.Java / Java Script Development
Java Development është përgjegjës për hartimin, zhvillimin dhe menaxhimin e aplikacioneve me bazë Java. Për shkak se Java është përdorur kaq gjerësisht, veçanërisht nga kompani të mëdha, rolet e përditshme ndryshojnë shumë, por mund të përfshijnë mbajtjen e një aplikacioni të veçantë ose të punojnë në disa në të njëjtën kohë.

4.Software Development Manager
Software Development Manager (Menaxherët e zhvillimit të programeve) udhëheqin ekipe të zhvilluesve (development) të softuerëve që punojnë në industri duke filluar nga kërkimet mjekësore deri te financat. Përveç hartimit të programeve kompjuterike, aplikacioneve në internet dhe shërbimeve të internetit, ata gjithashtu punësojnë, trajnojnë dhe menaxhojnë stafin, krijojnë dhe mbikëqyrin buxhetet dhe bëjnë raporte progresi të menaxhimit. Ata mund të punojnë me drejtues të departamenteve të ndryshme për të përcaktuar kërkesat e softuerit, të takohen me menaxherin për të diskutuar sesi aplikacionet e softuerëve mund të arrijnë objektivat e biznesit, ose të trajnojnë përdoruesit përfundimtarë teknikë dhe jo-teknikë, pasi të jetë zhvilluar softueri.5.Software

5.Engineering Manager
Software Engineering Manager(menaxheri i inxhinierisë softuerike) mbikëqyr një ekip njerëzish që janë duke punuar në zhvillimin e programeve të reja kompjuterike ose përmirësimin e programeve ekzistuese kompjuterike. Për shkak se kjo është një punë menaxhimi, detyrat tuaja mund të përfshijnë bashkërendimin dhe planifikimin me departamentet e tjera brenda kompanisë dhe me drejtuesit e kompanisë. Përveç aftësive të menaxhimit, keni nevojë për një kuptim të fortë të aspekteve teknike të inxhinierisë softuerike.
Një aspekt tjetër i kësaj pune përfshin të kuptuarit e tregut dhe produkteve të konkurrencës në mënyrë që programi juaj të konkurrojë dhe të plotësojë kërkesat e tregut.

6.Applications Development Manager
Applications Development Manager(Menaxherët e zhvillimit të aplikacionit) i mbajnë bizneset të funksionojnë pa probleme duke planifikuar, koordinuar dhe mbikëqyrur të gjitha aktivitetet që lidhen me programet e softuerëve të një organizate. Duke kultivuar një kuptim të gjerë të operacioneve të biznesit, menaxherët e zhvillimit të aplikacionit mund të ndihmojnë një kompani të arrijë qëllimet e saj për produktivitetin dhe përfitimin. Regjistrimi në një diplomë bachelor në programin e administrimit të biznesit me një specializim në sistemet e informacionit kompjuterik (CIS) mund të jetë hapi i parë për një karrierë të suksesshme për zhvillimin e aplikacioneve.

7.Software Architect
Software Architect(Arkitekt softuerësh) është një zhvillues i nivelit të ekspertëve që komunikon me bizneset dhe klientët për të hartuar dhe ekzekutuar zgjidhje me një ekip inxhinierësh softuerësh. Një arkitekt softuerësh merr vendime për krijimin e softuerit ekzekutiv. Ata shpesh veprojnë si projektues dhe zhvillues ( developer ).

Smart Center ofron kurse dhe trajnime profesionale ne fusha te ndryshme.
Eja ne Smart Center dhe behu profesionisti i se ardhmes tende!
Smart Center Punesim vjen dhe me sherbimin e punësimit , ofron pozicione vakante pune në të gjithë kategoritë e punës.
Regjistrohuni në portalin e punësimit Smart Center gjej punen tënde ideale dhe kthehu në një prej profesioneve me të paguara.

THINK SMART, WORK SMART