Cfare eshte marketingu i referuar
26 Prill, 2020
rendesia-e-graphic-design-per-biznesin-tuaj
Rendesia e Graphic Design per biznesin tuaj
25 Maj, 2020

Disa Tendeca Moderne ne Edukim

 
  • Trajnimi profesional

Nëse studentët po kërkojnë një arsim të lartë të specializuar ose një aftësi specifike për të çuar më tej një rrugë karriere, aftësimi profesional është bërë një rrugë e njohur dhe një pamje e arsimit në përgjithësi. Mund të jetë një burim i vlefshëm studimi për këdo që dëshiron të specializohet në fusha të caktuara.

  • Gamifikimi

Koncepti i gamifikimit në mësim është shtimi i mekanikës që ngjason me lojën në ide dhe praktika jo-lojë. Fjala gamifikim u krijua në të vërtetë nga një programues anglez, Nick Pelling, në 2004. Shtimi i lojrave në arsim do të thotë thjesht që përdoruesi duhet të përfundojë detyra të caktuara për shpërblime ashtu si në një lojë video.

  • Shkolla në “Cloud”

Pasi eksperimentoi me një kompjuter në një mur ku fëmijët e varfër në thelb gjetën një mënyrë për të mësuar pa mësues, Sugata Mitra fitoi çmimin Ted prej 1 milion dollarësh në 2013. Ai shkroi një e-book me emrin” Përtej vrimës në Mur” duke ofruar një ideal për arsimim të bazuar në një premisë shumë të vërtetë që studentët të mësojnë pa marrë parasysh se çfarë statusi shoqëror ose prejardhje ekonomike kanë. Ata thjesht kanë nevojë për mjetet e duhura për këtë.

  • Mësimi i bazuar në probleme

Në lidhje me arsimin terciar, mësimi i bazuar në probleme po fiton popullaritet në Australi. Studentëve u jepet një problem i botës reale, më pas ata punojnë së bashku për të gjetur një zgjidhje për këtë. Në Australi, programet e infermierisë kanë filluar të përqafojnë këtë stil të mësimdhënies dhe mësimit, sepse sfidon studentët të punojnë sikur të merren me probleme reale që do të hasnin në vendin e punës. Mësuesit e vlerësojnë shumë sepse studentët mësojnë më shumë me këtë metodë.

THINK SMART, WORK SMART