Si të fitoni para nga Youtube?
19 Prill, 2020
Disa Tendeca Moderne ne Edukim
11 Maj, 2020

Cfare eshte marketingu i referuar

 

Marketingu i referuar (affiliate marketing) është procesi me të cilin një promovues fiton një përqindje për marketing të produkteve të një personi tjetër ose të një kompanie. Promovuesi thjesht kërkon për një produkt e provon, pastaj promovon atë produkt dhe fiton një pjesë të fitimit nga çdo shitje që ai bën. Shitjet gjurmohen përmes linqeve të bashkëpunimit nga një faqe në tjetrën.

Megjithëse ka shumë mënyra për të fituar para ne internet , një nga mënyrat më të shpejta dhe më të lehta për të fituar para në internet është affiliate marketing.

Affiliate marketing është një taktikë e popullarizuar për të nxitur shitjet dhe gjeneruar të ardhura të rëndësishme në internet.

Janë jashtëzakonisht të dobishme për të dyja palët si për kompanitë dhe tregtarët.

  • 81% e brendeve dhe 84% e botuesve përdorin fuqinë e affiliate marketing, një statistikë që do të vazhdojë të rritet ndërsa shpenzimet e marketingut rriten çdo vit.
  • Ekziston një rritje prej 10.1% në shpenzimet e affiliate marketing në SHBA çdo vit, që do të thotë se deri në vitin 2021, ky numër do të arrijë në 6.8 miliardë dollarë.
  • Në vitin 2019, kostot e affiliate marketing janë vlerësuar të jenë 62% të skemave tradicionale të marketingut, ndërsa njëkohësisht gjenerojnë tre herë përparësi të metodave tradicionale. Në fakt, 16% e të gjitha porosive të bëra në internet mund t’i atribuohen ndikimit të affiliate marketing.
  • Në Mars të 2017, struktura e affiliate marketing në Amazon ndryshoi, duke ofruar norma prej 1-10% të të ardhurave të produktit për krijuesit, duke ofruar mundësinë që bashkëpunëtorët të rrisin në mënyrë dramatike të ardhurat e tyre pasive bazuar në vertikalen në të cilën po shesin.

Sa mund të fitosh me ”afiliate marketing”

Një metodë e shpejtë dhe e lirë për të fituar para pa telashet e shitjes së një produkti, affiliate marketing është një mundësi e mrekullueshme për ata që kërkojnë të rrisin të ardhurat e tyre në internet.

Edhe nëse keni një biznes ekzistues,affiliate marketing është një nga mënyrat më të lehta për të shtuar të ardhurat në biznesin tuaj.

Por, si paguhet një tregtar i affiliate marketing pas lidhjes së shitësit me konsumatorin?

Përgjigja është e ndërlikuar. Konsumatori jo gjithmonë ka nevojë të blejë produkt.

Në varësi të programit, tregtari i affiliate marketing mund të paguhet në mënyra të ndryshme:

1. Për Shitje

Shitësi, qoftë një sipërmarrës i vetëm apo ndërmarrje e madhe, është një shitës, tregtar, krijues produkti ose shitës me pakicë me një produkt në treg. Produkti mund të jetë një objekt fizik, si mallrat shtëpiake, ose një nga prodhimet e kozmetikës. Gjithashtu i njohur si markë, shitësi nuk ka nevojë të përfshihet në mënyrë aktive në marketing, por ato gjithashtu mund të jenë reklamuesi dhe fitimi nga ndarja e të ardhurave që lidhet me marketingun.

2. Për përmbushje

Një sistem më kompleks, i bazuar në konvertimin e vizitorëve. Tregtari duhet të bindë konsumatorin të vizitojë faqen e internetit të tregtarit dhe të kryejë veprimin e dëshiruar – pavarësisht nëse është duke mbushur një formular kontakti, të regjistrohet për një provë të një produkti, të pajtohesh në një gazetë ose të shkarkosh softuer ose skedarë.

3. Për klikim

Ky program përqendrohet në ridrejtimin konsumatorëve nga platforma e jua si blog post, youtube video, wepfaqe, etj drejt faqes te internetit të tregtarit. Kjo do të thotë se ju duhet të angazhoni konsumatorin në mënyrë që ata të lëvizin nga faqja juaj në faqen e tregtarit. Dhe ju paguheni bazuar në rritjen e trafikut në faqen e tregtarit.

Si mund të bëhesh promovues (afiliate marketer)

Është relativisht e thjeshtë për të bërë affiliate marketing dhe ka më shumë potencial fitimi sesa thjesht publikimi i reklamave në faqen tuaj të internetit.

Affiliate marketing ju lejon të fitoni para në internet, edhe nëse nuk keni një blog, webfaqe ose ndonjë produkt tuajin.

Formula e affiliate marketing mbetet relativisht konstante pa marrë parasysh se çfarë tregu apo sektor mbuloni.

Detyra juaj kryesore gjithmonë do të jetë gjenerimi i trafikut (d.m.th. perspektivat e drejtimit në faqen e internetit të tregtarit përmes lidhjes tuaj unike).

Nëse nuk keni para mund të filloni duke gjetur mënyra për të gjeneruar trafik falas ne faqen tuaj, duke përfshirë bloget, postimin në faqet e tjera, dhe postimin në faqet e mediave sociale si Facebook, Instagram, etj.

Zgjidhni rrjetin e duhur affiliate marketing

Një  rrjet që duhet të keni parasysh kur bëhet fjalë për promovimin e produkteve është Amazon.com.

Siç mund ta dini tashmë, pothuajse çdo produkt fizik mund të shitet në Amazon.com.

Megjithëse produktet në Amazon zakonisht ofrojnë komisione më të ulëta se sa homologët e tyre të produkteve dixhitale, shitja e produkteve në Amazon si bashkëpunëtor mund të jetë një biznes me vëllim shumë më të madh dhe shumica e njerëzve i besojnë Amazon-it, duke e bërë më të lehtë shitjen e produkteve.

Më në fund, në disa raste, ju mund të punoni me një kompani ose një individ direkt si bashkëpunëtor; në vend se të zgjidhni një rrjet.

Sipërmarrësit ose ndërmarrjet mund të drejtojnë programin e tyre të bashkëpunimit dhe ju mund të aplikoni drejtpërdrejt tek ata për të promovuar produktet dhe shërbimet e tyre.

Nëse shihni një produkt që me të vërtetë do të dëshironit ta promovonit si bashkëpunëtor dhe kompania nuk ofron një program zyrtar të bashkëpunimit, ju mund të drejtoheni tek ata për të hartuar një marrëveshje private gjithashtu.

THINK SMART, WORK SMART