7 zakone shume efektive per mesuesit qe perdorin teknologjine
25 Maj, 2020
Programet e trajnimit dhe percaktimit te analistit financiar
5 Qershor, 2020

 5 Arsye perse Graphic Design eshte i rendesishem per cdo biznes

graphic-design
 

 5 Arsye perse Graphic Design eshte i rendesishem per cdo biznes

Dizajni grafik eshte me shume sesa thjesht estetike; dizajni grafik eshte nje forme e komunikimit midis biznesit dhe audiences tuaj. Bizneset e perdorin grafiken ne cdo faze te kanalit marketing per te informuar, per te kenaqur dhe per te bindur per te blere.

Nese jeni ne nje biznes, ju jeni ne biznesin e dizajnit grafik.

Me poshte jane 5 nga arsyet perse dizajni grafik eshte i rendesishem per cdo biznes.

  1. Impakti i pare ka shume rendesi.

Dizajni grafik eshte i rendesishem per cdo biznes per te krijuar nje impakt pozitivisht dhe te qendrueshem. Ne momentin e pare qe nje klient ndervepron me brandin tuaj ne cdo lloj kapaciteti do te vendose tonin mbi pjesen tjeter te marredhenies me biznesin. Perspektiva e pare qe has ne grafike nje biznes mund te jete karta e biznesit, nje faqe shitjesh ne website-in e biznesit, nje reklame online, nje fletepalosje, postimi i fundit ne rrjetin social, ose qofte dhe paketimi i nje produkti.

Kur nje klient degjon per here te pare per brandin tuaj, ata jane te prirur te bejne disa kerkime per website-in tuaj perpara se te bejne nje blerje. Cfare tregon per biznesin tuaj faqja juaj e biznesit? A ka ngjyra terheqese vizualisht, elemente profesionale dizajni?

  1. Konsistenca eshte besueshmeri.

Dizajni grafik eshte i rendesishem per cdo biznes qe deshiron te krijoje besueshmeri ne industrine ose fushen e tyre. Sa me shume permbajtje te ofroni qe ndihmon ne zgjidhjen e nje problemi aq me shume audienca do krijoje besim te ju dhe do te fillojne te ju konsiderojne ju si nje ekspert ne fushen tuaj. Per te demonstruar kete ceshtje le te themi qe po ecni ne park dhe shihni nje lojtar qe shenon nje goditje 3 pikeshe. Ishte nje goditje shume e mire, por a domethene kjo qe ai eshte nje lojtar i shkelqyer vetem sepse ai beri ate gol? Mbase jo; mund te kishte qene ceshtje fati. Nese do kishit pare te njejtin lojtar te shenonte 30 pike me radhe, mund te filloni te besoni se ai eshte vertete nje lojtar i shkelqyer. Konsistenca krijon besueshmeri.

  1. Efikasiteti ne permbledhje.

Dizajni grafik eshte i rendesishem per cdo biznes qe do te jape informim me lehtesi. Infographics jane nje menyre shume e mire e permbledhjes se informacionit qe do pengonte audiencen tuaj nga rrallimi. Njerezit jane teper te ndikueshem nga pamjet vizuale, shtimi i grafikeve perkates ne tekst mund te thelloje mirekuptimin dhe kujtimin e informacionit. Te mesuarit ne menyre aktive ju ndihmon te mbani aftesite tuaja te reja shoqerore.  Dhe para se ta flisni, ju do te mendoni ne gjuhen e re perpara se thjesht ta flisni ate.

  1. Kreativiteti mund konkurrencen.

Dizajni grafik eshte i rendesishem per cdo biznes qe kerkon te munde konkurrencen ne treg. Me te gjitha mundesite per dizejnimin online ne ditet e sotme, eshte shume e lehte per te krijuar permbajtje cilesore. Ky zvogelim barriere per hyrjen ne boten e krijimit eshte e mire per ata qe kerkojne te ndertojne nje brand. Per te qene nje hap perpara konkurrenteve ne treg, ju duhet te jeni kreative.

  1. Mesazhi juaj ka shume rendesi.

Perpos te gjithave, dizajni grafik ka rendesi ne biznes sepse tregon nje histori. Qofte biznes i perbere vetem nga nje individ ose nje koorporate milion dollareshe, biznesi ka nje histori per te treguar. Dizajni grafik komunikon me shume se sa me fjale me audiencen tuaj. Edhe elemente te thjeshte si zgjedhja e shkronjave dhe ngjyrat mund te ndihmojne per te portretizuar nje emocion ose nje ndjenje qe mbeshtet mesazhin tuaj. Ndersa mesazhi i te gjitha grafikeve te biznesit tuaj do te ndryshoje pak, ato te gjitha duhet te tregojne te njejtin kontekst historik per brandin tuaj.

 

THINK SMART, WORK SMART